IMG_2177
Eeklo | Consilio

Uitvoerend bedrijf

E. Rombaut

Locatie

Eeklo

Bouwteam 

Architect: Dedalus bvba 
Ontwikkelaar: Brody 
Ingenieur stabiliteit: Concreet 
EPB: Kris Van Craen

Wonen in het groen met een heerlijk zicht. Dat is Consilio in Eeklo. Het unieke woonproject in de Katoenstraat combineert eigentijdse toparchitectuur met hedendaagse appartementen aan de rand van de stad. Omgeven door een nieuw aangelegd park kom je hier heerlijk tot rust. Met zonnige terrassen en tuinen profiteer je maximaal van het zicht en de groene omgeving. 

43 Appartementen in een unieke parkomgeving. Consilio combineert de voordelen van de stad met de rust van de natuur. Elk appartement telt 2 of 3 slaapkamers en varieert in oppervlakte: van 86 tot 111 vierkante meter. In welke residentie je je ook thuis voelt, licht en ruimte zijn altijd een constante. Met grote glaspartijen geniet je van heerlijk natuurlijk licht. Van ’s morgens tot ’s avonds. Op elk moment van de dag geniet je van het zicht op het park vanuit je appartement. 
Spelen met hoogte en reliëf. 

Consilio bestaat uit 4 residenties, elk uniek op hun eigen manier. Door de afwisselende bouwlagen en de hoogteverschillen ontstaat een rustgevende en toch dynamische omgeving. Elke residentie in het Consilio-project blinkt uit door de hedendaagse architectuur in combinatie met hoogstaande afwerkingen. 

Een heerlijk kleurenspel van wit en grijs in de gevels benadrukt de unieke uitstraling van de woonomgeving.De keuze voor terrassen in beton benadrukt de focus op duurzame en tijdloze materialen. Creatieve vormen en afgemeten lijnen creëren een grote visuele rust. Afgewerkt met luchtige balustrades in glas en zwart schrijnwerk zorgt de architectuur voor een mooi schouwspel voor zowel bewoners als voor bezoekers.